مزرعه هوشمند




اینترنت اشیاء ( IOT ) رکن اصلی هوشمند سازی مزارع


با استفاده روزافزون از اینترنت اشیاء ( IOT ) ، دستگاه های متصل به هر جنبه ای از زندگی ما ، از سلامت و تناسب اندام تا اتوماسیون خانگی ، خودرو و تدارکات ، به شهرهای هوشمند و صنعتی نفوذ کرده اند .
شرکت کشت و صنعت راما معتقد است تنها راه منطقی ساخت و بهره وری از دستگاه های متصل شده و اتوماسیون های پیشرفته کشاورزی است . چطور می توان هنوز به گاو آهن و بیل و کلنگ تکیه کرد ، زمانی که اتومبیل ها خود رانندگی می کنند و واقعیت مجازی یک رویداد روزمره به شمار می رود و دیگر فانتزی علمی و تخیلی نیست ؟
کشاورزی در دهه های گذشته تحولات تکنولوژیکی زیادی را شاهد بوده است . شرکت کشت و صنعت راما در نظر دارد با استفاده از ابزارهای مختلف هوشمند کشاورزی ، به کشاورزان این امکان را بدهد که کنترل بیشتری بر فرآیند افزایش دام و کشت محصولات زراعی ، برای بازخورد قابل پیش بینی تر و بهبود کارایی آن ها داشته باشند .
از آنجا که بازار هنوز در حال توسعه است ، فرصت های زیادی برای کسب و کارهایی که مایل به شروع هوشمند سازی دارند وجود دارد . شرکت کشت و صنعت راما در تلاش است با برنامه ریزی و ساخت محصولات اینترنت اشیاء ( IOT ) برای کشاورزی در سال های آینده یکی از مجموعه های تامین کننده و پیشتاز این ضعت باشد .
اما چرا باید از اینترنت اشیاء ( IOT ) استفاده کرد ؟


مزایای کشاورزی هوشمند چیست؟

برای رسیدن به جواب ابتدا ابزار های هوشمند سازی را بیشتر بشناسیم


اینترنت اشیاء ( IOT ) چگونه به شما در فرایند های کشاورزی کمک می کند ؟


فناوری ها و اینترنت اشیاء ( IOT ) توانایی تبدیل زراعت را در بسیاری از جنبه ها دارند. پنج راه وجود دارد که اینترنت اشیاء ( IOT ) بتواند کشاورزی را بهبود بخشد :
1. جمع آوری داده ها توسط سنسورهای کشاورزی هوشمند .
2. کنترل بهتر فرآیندهای داخلی و در نتیجه کاهش خطرات تولید .
3. مدیریت هزینه و کاهش ضایعات به لطف افزایش کنترل تولید.
4. افزایش بازده کسب و کار از طریق اتوماسیون فرآیند.
5. پیشرفت کیفیت و حجم محصولات ، کنترل بهتر فرایند تولید و حفظ استانداردهای بالاتر .

در نتیجه ، شرکت کشت و صنعت راما با بهره گیری از این عوامل می تواند در نهایت منجر به افزایش بازدهی ، تولید و رشد اقتصاد کشور شود.
حال که مشخص کرده ایم که چگونه اینترنت اشیاء ( IOT ) را می توان در زمینه کشاورزی به کار برد ، خواهیم دید که چگونه مزایای ذکر شده می توانند کاربرد آنها را در زندگی واقعی پیدا کنند .


alt-text alt-text alt-text alt-text

اینترنت - اینترانت - سیم کارت ( جی.اس.ام ) - شبکه محلی ( وای.فای )


alt-text

هواشناسی - نقشه های ماهواره ای


alt-text alt-text alt-text alt-text

هواشناسی - اطلاعات محلی


alt-text alt-text alt-text

اطلاعات دما


alt-text alt-text

رطوبت خاک و هوا


alt-text alt-text alt-text

کنترل باروری خاک و آفت ها


alt-text alt-text alt-text

ناوبری - جانمایی


alt-text alt-text alt-text alt-text alt-text

برنامه ریزی، کنترل و اقدام بوسیله ی نرم افزارها


موارد استفاده اینترنت اشیاء ( IOT ) در کشاورزی


به طور کلی شرکت کشت و صنعت راما در صدد راه اندازی اینترنت اشیاء ( IOT ) برای کشاورزی و همچنین کاربرد های آن به منظور اهداف زیر می باشد :

نظارت بر شرایط آب و هوایی


ابزارهای هوشمند کشاورزی عبارتند از : ایستگاه های آب و هوایی ، ترکیبی از سنسورهای هوشمند مختلف کشاورزی . آنها اطلاعات مختلفی از محیط را جمع آوری می کنند و آن را به پایگاه می فرستند. اندازه گیری های ارائه شده می تواند برای تعیین شرایط آب و هوایی ، انتخاب محصولات مناسب و استفاده از اقدامات لازم برای بهبود ظرفیت خود ( به عنوان مثال ، کشاورزی دقیق ) استفاده شود .

اتوماسیون گلخانه ای


علاوه بر تهیه داده های محیط زیست ، ایستگاه های آب و هوا می توانند به طور خودکار شرایط را مطابق با پارامتر های داده شده تنظیم کنند . به طور خاص سیستم های اتوماسیون گلخانه ای از یک اصل مشابه استفاده می کنند .

مدیریت محصول


یکی دیگر از انواع محصولات اینترنت اشیاء ( IOT ) در کشاورزی و یکی دیگر از عناصر دقیق کشاورزی ، دستگاههای مدیریت محصول است . درست مانند ایستگاه های آب و هوایی ، آنها باید در این زمینه قرار داده شوند تا اطلاعات مربوط به کشاورزی را جمع آوری کنند ؛ از دما و بارش به پتانسيل آب برگ و سلامت محصول کل . بنابراین ، شما می توانید رشد محصول خود و هر گونه ناهنجاری را به طور موثر کنترل کنید.

نظارت و مدیریت دام


درست مثل نظارت بر محصول ، سنسورهای کشاورزی اینترنت اشیاء ( IOT ) وجود دارد که می تواند به حیوانات در مزرعه متصل شود تا عملکرد سلامتی و عملکرد ورودی خود را کنترل کنند . این کار مشابه دستگاه های IOT برای مراقبت از حیوانات است .

سیستم های مدیریت مزرعه تا پایان


رویکرد پیچیده تر به محصولات اینترنت اشیاء ( IOT ) در کشاورزی می تواند با سیستم های مدیریت بهره وری به اصطلاح مزرعه نشان داده شود . آنها معمولا شامل تعدادی از دستگاه های اینترنت اشیاء ( IOT ) کشاورزی و سنسورها ، نصب شده در محل هستند . این سیستم های قدرتمند با قابلیت های تحلیلی و ویژگی های حسابداری ( گزارش سازی ) ساخته شده است .
این قابلیت ها نظارت از راه دور مزرعه را فراهم می کند و به شما امکان می دهد که اکثر عملیات های تجاری را ساده کنید. علاوه بر این موارد در زمینه کشاورزی IOT ، برخی از ویژگی های برجسته دیگر نیز همانند : ردیابی وسایل نقلیه ( یا حتی اتوماسیون) ، مدیریت ذخیره سازی ، تدارکات و غیره هستند .
به گفته سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل ( FAO )، انتظار می رود جمعیت جهانی تا سال 2050 بیش از 9 میلیارد نفر باشد . برای تولید غذای کافی برای جمعیت داده شده ، حجم تولید کشاورزی باید 70 درصد افزایش یابد . شرکت کشت و صنعت راما در نظر دارد به نوبه خود سهم به سزایی را در کشاورزی و صنعت منطقه ایفا کند .
در حال حاضر منابع برای عملیات کشاورزی محدود است ( بیشتر زمین های مناسب برای کشاورزی در حال استفاده هستند ) ، تنها راه افزایش حجم ، بهبود بهره وری تولید است. شکی نیست که شرکت کشت و صنعت راما می تواند با کشاورزی هوشمند به حل این چالش کمک کند. در واقع ، به نظر می رسد که بدون آن امکان پذیر نیست .



درون ها؛ تازه واردهای پر توان!

آنها با تخصص ها و سطح مقاومت متعدد در هر لحظه گزارشی از وضعیت بخش های مختلف مزرعه ارسال می نمایند

هواپیما های بدون سرنشین (drones)


استفاده از هواپیما های بدون سرنشین در صنعت کشاورزی مزایای بسیاری دارد . به منظور ارتقاء زمینه های مختلفی در زمینه کشاورزی مانند ارزیابی شرایط محصول، آبیاری، پاشیدن کود، تجزیه و تحلیل خاک، کاشت، و غیره. هواپیماهای بدون سرنشین برای نقشه برداری یکپارچه GIS، تصویربرداری بهداشت محصول، نظارت بر محصول، اهمیت دارند. هواپیما های بدون سرنشین به راحتی قابل استفاده هستند و باعث صرفه جویی در زمان قابل توجهی می شوند . از اطلاعات به دست آمده از هواپیما های بدون سرنشین اطلاعات ارزشمندی مانند شاخص های سلامت گیاه، شمارش گیاهان، پیشبینی عملکرد گیاهان، اندازه گیری ارتفاع گیاهان، نقشه برداری از پوشش تاج گیاهان، نقشه برداری از آب بندی آب های سطحی، اندازه گیری انبار، گزارش تخلیه، اندازه گیری کلروفیل، مقدار نیتروژن ذخیره شده، نقشه برداری زهکشی، نقشه برداری علف های هرز و ...
هواپیمای بدون سرنشین در طول پرواز تصاویری چند بعدی، حرارتی و بصری را دریافت می کند و سپس در همان محل اولیه فرود می آید.

alt-text

تحلیلگر


alt-text

هواشناس


alt-text

گزارشگر


alt-text

شبکه در نقاط کور


alt-text

مکان یاب


alt-text

حمل و نقل


alt-text

آبیاری


alt-text

سمپاش



ربات ها؛ از تحلیل و محاسبه تا بیل و گاو آهن خودکار!!!

نهایت تکنولوژی در خدمت ابتدایی ترین نیاز بشر؛ غذا.

alt-text

هوش مصنوعی مبتنی بر رایانش ابری ( Cloud Computing )


alt-text

درک شرایط پیچیده، شبیه‌سازی فرایندهای تفکری و استدلال فیزیکی و پاسخ موفق به آنها وظیفه ی اصلی هوش مصنوعی ست.


alt-text

تحلیل دیتا ی بدست آمده و تهیه الگوی اصلاح شده


alt-text

ارسال الگوی جدید به سرور مرکزی جهت بکارگیری سیستم


alt-text

از رصد و تحلیل تا کاشت و برداشت!